De wolkbreuk van donderdagavond zette in Herentals, Lichtaart, Kasterlee en Geel straten blank. Buurtbewoners van ondergelopen straten trekken aan de alarmbel. In de Ernest Claesstraat in Herentals lieten ze de bevoegde schepen voor de deur staan...



Woede in de Ernest Claesstraat in Herentals. De straat liep zoals bij elke zware regenbui onder water. Alle kleine ingrepen die het stadsbestuur ondertussen uitvoerde, lijken niet te helpen.

Schepen van openbare werken Jos Schellens (Sp.a) trok donderdagavond opnieuw zijn stoute laarzen aan om in het hol van de ontevreden buurtbewoners te luisteren en de situatie in te schatten. Enkele buurtbewoners lieten hem gewoon voor de gesloten deur staan. Ook een vorm van protest zeker?

In de opsomming van ondergelopen straten merk je dat een aantal straten ook nu weer 'de pineut' waren.

In Lichtaart stond de omgeving van de rotonde aan de Tecno opnieuw onder water. Daar verwijzen de verantwoordelijken naar de rioleringswerken die nog altijd niet afgerond zijn. De werken in de Poederleesewweg zijn nog niet achter de rug. Burgemeester Ward Kennes van Kasterlee vraagt aan de buurtbewoners geduld en krijgt die ook.

Heel ander geluid in de Pellemansstraat in Kasterlee. De straat liep al voor de derde keer dit jaar onder water. De buurtbewoners wijzen er met de vinger naar de uitgevoerde rioleringswerken in de straat. De gemeente onderzoekt de zaak.